ARTIGAR:
Preparar per al conreu un tros de terra, anteriorment cobert de bosc, traient-ne els arbres i cremant-ne la brolla o la llenya en munts que després s'escampen perquè les cendres serveixin d'adob, i traient les pedres per poder llaurar.

FINALITAT DEL BLOG:
Sense voler ser un inventari exhaustiu de tots els elements naturals i derivats de l'activitat humana existents en les MUNTANYES DE PRADES, sí que voldríem poder descriure el màxim d'elements possibles (camins, barrancs, cims, cabanes, masos, corrals, fonts, pous, etc.), i per això agrairíem la màxima ajuda de tothom.




domingo, 14 de agosto de 2011

L'Olla (La Grallera)



NOM: L'Olla.
QUIN TIPUS D'ELEMENT ÉS?: Clot a la roca viva.
EN QUIN ESTAT ES TROBA?: Brut.
DETALLS: De menys d'un metre de diàmetre i un de fondària, al gres vermell de Buntsandstein.
D'ON S'HA EXTRET LA INFORMACIÓ?: In situ, i del llibre de Miquel S. Jassans: "Noms de lloc i de persona d'Alforja i Cortiella", Centre d'Estudis Comarcal Josep Iglésies. Reus. 1991.
SITUACIÓ: A La Grallera, dalt d'un morrot del cingle vermell que cau damunt del Bosc de la Vila d'Alforja, al Racó de les Guilletes. (ED50 UTM 31N - E 331428.5 - N 4566281.6)
DATA DE LA NOSTRA LOCALITZACIÓ: 9 de gener del 2011.
OBSERVACIONS: Diuen que s'acumula aigua i les bèsties hi van a a beure. També es creu que és un forat fet per l'home, i per la seva situació lloc on se feien sacrificis.
DEMANDA:  Qualsevol persona que ens pugui ajudar ampliant la informació o dient-nos els errors en què haguem incorregut, agrairíem que ho fes.
Així mateix, si algú necessita dades que puguem facilitar nosaltres, que no dubti de posar-se en contacte.
000000000000

No hay comentarios:

Publicar un comentario